Lokakuu on Euroopan kyberturvakuukausi

Kyberturva on nykyisin puheenaiheena vuoden ympäri, kenties jopa ärsyttävyyteen asti. Lokakuu on kuitenkin erityisen hyvä aika puhua siitä, sillä se on samalla myös Euroopan kyberturvallisuuskuukausi. Tämän EU-kampanjan tavoitteena on lisätä kyberturvatietoisuutta, muuttaa toimintaa ja tarjota materiaalia sekä kansalaisten että organisaatioiden parissa. Kyberturvallisuuskuukauden yleinen viesti on, että kyberturvallisuus on jaettu vastuu.

Kyberturvallisuuskuukausi on EU:n laajuinen ja tämä on sen yhdeksäs vuosi. Kuukauden tavoitteita edistetään järjestämällä tapahtumia ja jakamalla tietoa. Tapahtumia on koko EU:n laajuisesti vuosittain noin viisisataa, ja niiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta.

Tänä vuonna kyberturvallisuuskuukausi on jaettu kahteen teemaan. Lokakuun kahdella ensimmäisellä viikolla teemana on “kyberhygienia”, jonka tarkoituksena on auttaa yleisöä parantamaan päivittäisiä rutiinejaan ja käytöstään pysyäkseen turvassa verkossa. Loppukuusta teemana ovat tuloillaan olevat teknologiat ja se miten niiden kanssa toimiessa voidaan pitää yllä hyvää kyberturvaa.

Kyberturvallisuuskuukausi Suomessa

Suomessa kyberturvallisuuskuukauden koordinoinnista ja tiedottamisesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto. Suosittelemme seuraamaan kuukaudesta tiedottamista esimerkiksi heidän somekanavistaan. Oikeastaan suosittelemme sitä joka tapauksessa, sillä Liikenne- ja viestintävirasto ja erityisesti sen Kyberturvallisuuskeskus jakavat aktiivisesti tietoa kyberturvallisuuteen liittyvistä ajankohtaisisista aiheista vuoden ympäri.

Suomessa kyberturvallisuuskuukauden ykköstapahtuma on ehdottomasti Cyber Security Nordic-messut jotka järjestetään 2.-3. lokakuuta Helsingin messukeskuksessa. Tapahtumassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa ja puhujia, ja se on virallinen osa kyseistä EU:n kampanjaa. Tapahtumaan osallistumista voi suositella lämpimästi etenkin organisaatioiden johtoasemissa oleville henkilöille joiden vastuualueeseen kuuluu kyberturvaan liittyviä asioita. (Blogin kirjoittaja tai Leijona Security ei tee yhteistyötä messujen kanssa).

Mitä tehdä?

  1. Ota seurantaan Liikenne- ja viestintävirasto, erityisesti Kyberturvallisuuskeskus
  2. Ota selvää tapahtumista ja osallistu
  3. Osallistu keskusteluun esimerkiksi hashtagilla #CyberSecMonth
  4. Mieti mitä voisit itse tehdä kyberturvallisuustietoisuuden lisäämiseksi

Meidän panoksemme

Tiedonjaon ja keskusteluun ja tapahtumiin osallistumisen lisäksi Leijona Security tarjoaa lokakuun 2019 aikana varatut tietoturvakartoitukset hintaan 995 € (normaalisti 1200 €) ja muut konsultointiprojektit hintaan 100 € / tunti (normaalisti 120 €). Ota yhteyttä sales@leijonasecurity.fi tai lue lisää konsultointisivultamme.

Turvallista lokakuuta kaikille!

Kategoria Ajankohtaista, Blogi