Kokemuksia Disobeysta

Vietin viikonvaihteen Disobey-tapahtuman vapaaehtoishommissa Kaapelitehtaalla. Niille joille tapahtuma ei ole tuttu, Disobey on Suomen suurin hakkeri- ja tietoturvatapahtuma, ja käytännössä ainut laatuaan. Paikalla on hakkereita ja puhujia sekä Suomesta että ulkomailta, ja luonnollisesti paljon alan yrityksiäkin. Tapahtumassa pääsee oppimaan eri aiheista forensiikasta tiirikointiin, kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja luonnollisesti hakkeroimaan järjestelmiä ja laitteita. Monelle tapahtuma on myös mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja. Lisäjuttua aiheesta löytyy esimerkiksi tästä Ylen kuunnelmasta: https://areena.yle.fi/1-50439393

Itse olin mukana vapaaehtoisena perjantaista sunnuntaihin. Perjantai ja lauantai menivät sekalaisissa tehtävissä esimerkiksi siivoten tilaa, hoitaen info- ja myyntitiskiä, narikkaa, lipunmyyntiä jne. Oli hienoa nähdä miten paljon väkeä oli paikalla, ja miten hauskaa kaikilla oli. Vastaan tuli paljon hymyileviä naamoja ja naurua, eikä yhtään häiriökäyttäytymistä. Tämä kertoo mielestäni paljon tapahtuman ja kävijöiden laadusta. 

Välillä ehdin kuuntelemaan myös esityksiä tai tutustumaan erinäisiin demoihin ja työpajoihin, tai vain juttelemaan tutuille. Disobeyssa jokainen oppii varmasti jotain uutta tietoturvasta ja hakkeroinnista. Itsekin kääräisin taas foliohattua tiukemmalle, ja onneksi saadut opit voi tuoda käytäntöön myös muiden suojaamiseksi. Disobeyssa ylipäätään on vahvana pohjavireenä hakkeroinnin käyttäminen hyvään, eli turvallisemman maailman rakentamiseen.

Sunnuntaina oli erikoista purkaa suuri tapahtuma pois Merikaapelihallista. Suuret osastot ja lavat purettiin, ja tavarat roudattiin pois. Myrskytuuli paiskoi vettä naamaan kun veimme pakettiautollisen lasipulloja Lauttasaareen lasinkeräykseen. Jalkaan oli tullut rakko, kun viikonlopun hommissa askelia tuli noin 14 000 päivässä. Ja sunnuntaina unta tuli epätavalliset 12 tuntia putkeen, joten viikonloppu oli todella vienyt voimat.

Kaikki tuo oli sen arvoista että pääsi järjestämään tätä hienoa tapahtumaa. Kiitos kaikille jotka olitte mukana, oli hienoa päästä antamaan tällä tavalla jotain takaisinkin meidän upealle yhteisölle.

P.S. jos ihmettelitte, niin kuvassa on yksi tapahtuman hauskimmista uusista tuttavuuksista.

Kategoria Blogi