Uutiskatsaus: viikko 16 / 2020

Verkkopankkihuijaukset, valepoliisit

Poliisi varoittaa huijauksista, joissa tekaistuista poliisin sähköpostiosoitteista tulevat viestit yrittävät huijata vastaanottajiaan antamaan verkkopankkitunnuksensa. Oikea poliisi ei koskaan kysy pankkitietoja puhelimitse tai sähköpostitse.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006477653.html

San Francisco, Venäjä

Tietoturvayhtiö ESETin mukaan Venäjän valtion palveluksessa toimivat hakkerit olivat San Franciscon lentokentän kohtaaman hyökkäyksen takana. Hyökkäyksessä murtauduttiin kahdelle verkkosivulle ja pyrittiin varastamaan työntekijöiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

https://www.zdnet.com/article/russian-state-hackers-behind-san-francisco-airport-hack/

Koronavirus, jälityssovellukset

EU-komissio vaatii tiukkoja pelisääntöjä siihen, miten koronaviruksen tartuntaketjuja jäljittävien sovellusten tietosuoja tulee järjestää. HS: “Komission mukaan sovellusten täytyy saada käyttäjiltä lupa tietojen keräämiseen, ja sovellusten täytyy perustua anonyymiin dataan ja toimia yhteen muiden EU-maiden vastaavien sovellusten kanssa”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006477153.html

Haavoittuvuusarviot

Tietoturvayhtiö Rapid7 käynnistää joukkoistetun palvelun haavoittuvuusarvioiden tuottamiseksi. Palvelun on tarkoitus mahdollistaa erilaisten haavoittuvuuksien riskien ja vaikutusten arviointi ja siten mahdollistaa niiden paikkaamisen priorisointi.

https://www.zdnet.com/article/rapid7-launches-attackerkb-a-service-for-crowdsourcing-vulnerability-assessments/

Kyberhyökkäykset, terveydenhuolto

Tšekin viranomaiset varoittavat sairaaloita uhkaavasta kyberhyökkäysten aallosta. Terveysviranomaisten toiminta on erityisen haavoittuvaista koronaviruspandemian aikana, ja hyökkääjät pyrkivät käyttämään tätä hyväkseen.

https://uk.reuters.com/article/uk-czech-cyber-idUKKBN21Z00N

Kategoria Ajankohtaista