Uutiskatsaus: viikko 17 / 2020

Verkkohyökkäykset, suomalaisartistit

Suomalaisartistien verkkokeikat joutuivat kyberhyökkäysten kohteeksi. Suomalaiset artistit ovat kokeneet striimauskeikoillaan mm. palvelunestohyökkäyksiä ja huijauslinkkejä joiden avulla on yritetty huijata kuulijoiden maksutietoja.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006480925.html

iOS, nollapäivähavoittuvuus

Applen iOS-käyttöjärjestelmän Mail-sovelluksessa on todettu vakava nollapäivähaavoittuvuus jota on jo käytetty hyökkääjien toimesta. Päivitystä haavoittuvuuteen ei ole julkaistu.

https://thehackernews.com/2020/04/zero-day-warning-its-possible-to-hack.html?m=1

https://blog.zecops.com/vulnerabilities/unassisted-ios-attacks-via-mobilemail-maild-in-the-wild/

Koronavirus, kyberpuolustus

Yhdysvaltalaissenaattorit vaativat lisätoimia sairaaloiden suojaamiseksi kyberhyökkäyksiltä koronaviruspandemian aikana. Senaattorit vaativat puolustuksen parantamista ja lisäresursseja terveydenhuollon suojelemiseksi.

Uutinen

Koronavirus, valtiollinen vakoilu

Yhdysvaltalainen tietoturvayritys FireEye sanoo Vietnamilaisten valtiollisten toimijoiden yrittäneen murtautua Kiinan viranomaisten verkkoihin saadakseen tietoa Kiinan koronaviruksen vastaisista toimista. Hyökkäysten takana on FireEyen mukaan APT32-ryhmittymä. Ensimmäiset tiedossa olevat hyökkäykset tehtiin jo viikkoa ennen ensimmäistä tunnistettua kansainvälistä tartuntaa.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-cyber-vietnam-idUSKCN2241C8

Hankkija

Hankkija emoyhtiöön Danish Agroon on kohdistunut kyberhyökkäys, jonka johdosta toimituksissa, laskutuksessa ja kassojen toiminnassa on ollut häiriöitä ja viivästyksiä-

https://www.tivi.fi/uutiset/hankkija-raskaan-kyberhyokkayksen-kohteena-elintarkeat-jarjestelmat-poissa-pelista/f572bf2a-1549-4f17-92fc-ee47cb2ee9d3

https://news.cision.com/fi/hankkija-oy/r/hankkijaan-on-kohdistunut-ulkoinen-it-jarjestelmahyokkays,c3092482

https://yle.fi/uutiset/3-11315469

Satelliitit, valkohattuhakkerointi

Yhdysvaltain asevoimat haluaa antaa hakkereille mahdollisuuden hakkeroida satelliitti etsimällä siitä haavoittuvuuksia, ja siten parantaa satelliittien tietoturvaa. Ajatus on perua aiemmasta projektista, jossa valkohattuhakkerien annettiin tutkia F15-hävittäjää.

https://techcrunch.com/2020/04/22/air-force-hack-satellite/

NSA, haavoittuvuudet

Yhdysvaltain ja Australian tiedusteluviranomaiset jakoivat turvallisuustiedotteen jossa listataan yleisimpiä haavoittuvuuksia joiden avulla hyökkääjät saavat pääsyn uhrinsa palvelimille.

https://www.zdnet.com/article/nsa-shares-list-of-vulnerabilities-commonly-exploited-to-plant-web-shells/

Kategoria Ajankohtaista