Uutiskatsaus: viikko 28 / 2020

Kuluttajalaitteet

Saksalaisen Fraunhofer-instituutin tekemän testauksen perusteella kuluttajille myytävien reitittimien tietoturvassa on pahoja puutteita. Suuri osa reitittimistä ei saa tarvittavia tietoturvapäivityksiä, joka avaa ovia hyökkääjille. Kodin reitittimien merkitys korostuu myös yrityksille etätöiden lisääntyessä.

https://www.tivi.fi/uutiset/onko-kotisi-reitittimessa-tietoturva-aukkoja-lahes-varmasti-kylla/5418c022-9988-464b-981a-0fd7da2965c5

Huawei

Ison-Britannian kyberturvallisuuskeskus on ottamassa tiukemman linjauksen Huawein laitteiden käyttöön. Huawein laitteiden käytölle on asetettu rajoituksia jo aiemmin, mutta Yhdysvaltain uudet pakotteet Huaweita kohtaan pakottivat viranomaisia harkitsemaan kantaansa uudelleen.

https://www.bbc.com/news/technology-53306809

IT-palveluntarjoajat, kyberhyökkäykset

Yhdysvaltain salainen palvelu ilmoittaa huomanneensa IT-palveluntarjoajiin kohdistuneiden hyökkäysten lisääntyneen. IT-palveluntarjoajan verkkoon murtautumalla pyritään pääsemään käsiksi palveluntarjoajan asiakkaiden tietoihin ja järjestelmiin, kuten esimerkiksi sähköposteihin.

https://www.zdnet.com/google-amp/article/us-secret-service-reports-an-increase-in-hacked-managed-service-providers-msps/

Kiristyshaittaohjelmat

Energiayhtiö EDP vahvistaa joutuneensa kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäykseen käytettiin Ragnar Locker-ohjelmaa, ja hyökkäyksessä varastettiin lisäksi kymmenen Teratavua yhtiön dataa. Yhtiön mukaan asiakastietoja ei ole joutunut hyökkääjien käsiin.

https://www.zdnet.com/google-amp/article/edp-energy-confirms-cyberattack-ragnar-locker-ransomware-blamed/

Voit helposti varata ajan keskustellaksesi asiantuntijamme kanssa

Jätä yhteydenottopyyntö ja palaamme sinulle puhelimitse tai sähköpostitse

Kategoria Ajankohtaista