Tietoturvastartupin ensimmäinen vuosi

Tänään 23.7.2020 on Leijona Security Oy:n syntymäpäivä — yritys listattiin kaupparekisteriin tasan vuosi sitten. Kävin Lofooteilla hiljentymässä ja miettimässä sitä, mihin asti vuodessa on tultu (siitä myös blogin kuva). Jaan muutaman mietteen siitä, mitä ajattelua, toiveita ja suunnitelmia yritystä perustaessa oli, ja mitä kuluneen vuoden aikana on tapahtunut.

Ensimmäiseksi on syytä todeta, että yrityksen perustaminen on todella uhkarohkeaa. Tämä oli tiedossa jo yritystä perustaessa: erityisesti kyberturvamarkkina on erittäin kilpailtu, ja toimijoita on paljon. Pienen startupin muskeleilla pärjääminen on erittäin haastavaa. Valmiita asiakkaita ei ollut. Kaikesta tästä huolimatta yrityksen perustaminen tuntui oikealta ratkaisulta.

Miksi? Silloinen näkemys oli, että Suomen kyberturvallisuusmarkkina tarvitsee vaihtoehtoja kaikenkokoisille organisaatioille — ei vain suurimmille joilla on varaa maksaa kalliista palveluista. Oli luottoa siihen, että markkinoilta löytyy vielä tilaa yritykselle jonka palvelut ovat laadukkaita ja järkevän hintaisia. Uudelle toimijalle ainoa tapa vakuuttaa asiakkaat tästä olisivat avoimuus ja rehellisyys jotka kirjattiin suoraan yrityksen arvoihin, sekä tietenkin osaaminen.

Tämä näkemys ei ole muuttunut. Suurin osa haasteista oli odotettavissa, mutta Leijona Securityllä on kuluneen vuoden aikana ollut ilo toimia mahtavien asiakkaiden kanssa ja auttaa heitä parantamaan tietoturvaansa. On myös erityisen hienoa, että kyselyjen perusteella asiakastyytyväisyys on ollut korkealla tasolla. Linkin takaa löydät Leijona Securityn julkiset asiakasreferenssit tämän lyhyen historian ajalta: https://www.leijonasecurity.fi/referenssit/.

Yrityksen, erityisesti startupin, on aina syytä olla kiitollinen asiakkailleen, sillä ne ovat syy sille miksi yritys on olemassa. On siis paikka kiittää kaikkia teitä jotka olette olleet mukana ensimmäisen vuoden aikana. Kiitos myös kaikille niille yhteistyötahoille ja auttajille jotka olette vieneet yritystä eteenpäin. Tiedätte itse keitä olette.

Tulevan vuoden aikana Leijona Security pyrkii parantamaan toimintaansa monellakin eri tavalla, joista moni tuskin näkyy yrityksen ulkopuolelle kovin suoraan. Tärkein tavoite on kuitenkin pitää yhtä vakaasti kiinni yrityksen perustamisajatuksesta ja arvoista kuin kuluneen vuoden aikana. Jos vahva, asiakkaiden ja laajemmin yhteiskunnan hyvään perustuva ajattelu alkaa joskus haalistua Leijona Securityssä, yrityksen voi yhtä hyvin poistaa kaupparekisteristä. Silloin yritys ei palvele enää tarkoitustaan.

Voit helposti varata ajan keskustellaksesi asiantuntijamme kanssa

Jätä yhteydenottopyyntö ja palaamme sinulle puhelimitse tai sähköpostitse

Kategoria Yritys