Uutiskatsaus: viikko 30 / 2020

Twitter, tietomurto

Reutersin mukaan yli tuhannella työntekijällä on ollut aiemmin tänä vuonna Twitterin tietomurtoon riittävät oikeudet. Myös Twitterin toimitusjohtaja myönsi että yhtiön tietoturvatoimet ovat olleet riittämättömiä sosiaalisen manipuloinnin ja käyttöoikeuksien rajaamisen osalta.

https://www.reuters.com/article/us-twitter-cyber-access-exclusive-idUSKCN24O34E

Kiristyshaittaohjelmat

Muun muassa älykelloja valmistavan Garminin palvelut ja tuotanto olivat alhaalla kiristyshaittaohjelmahyökkäyksen jälkeen. WastedLocker-haittaohjelman levittäjät vaativat Garminilta kymmenen miljoonan dollarin lunnaita. Lisäksi Argentiinalainen verkkoyhtiö on joutunut hyökkäyksen kohteeksi, ja siltä vaaditaan hyökkääjien toimesta 7,5 miljoonan dollarin lunnaita. Kiristyshaittaohjelmahyökkäykset ovat lisääntyneet tänä vuonna, ja niitä kohdistetaan erityisesti etätöissä oleviin työntekijöihin.

https://www.zdnet.com/article/garmin-services-and-production-go-down-after-ransomware-attack/

https://www.forbes.com/sites/barrycollins/2020/07/25/will-garmin-pay-10m-ransom-to-end-two-day-outage/

https://www.zdnet.com/article/ransomware-gang-demands-7-5-million-from-argentinian-isp/

https://www.zdnet.com/article/ransomware-attacks-jump-as-crooks-target-remote-working/

Kryptovaluutat, Mac

Mac-tietokoneita käyttävät kryptovaluuttojen omistajat ovat joutuneet kryptovaluutat varastavan troijalaisen uhreiksi. Haittaohjelma tekeytyy uudelleenbrändätyksi kryptokaupankäyntisovellukseksi, joka todellisuudessa varastaa käyttäjien kryptolompakossa olevat valuutat.

Mac Cryptocurrency Traders Targeted by Trojanized Apps | Threatpost

Valtiollinen kybertoiminta, koronavirus

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan kiinalaiset hakkerit yrittivät vakoilla koronavirukseen liittyvää rokotetutkimusta. Kahta miestä syytetään Kiinan valtion puolesta tehdystä vakoilusta joka on jatkunut jo vuodesta 2009 ja kohdistui tuoreimpana koronaviruksen rokotetutkimukseen.

DOJ says Chinese hackers targeted coronavirus vaccine research – POLITICO

Merenkulku

Merenkulku on yhä useammin kyberhyökkääjien kohde. 2017 jälkeen satamien ja varustamojen tietoturvapoikkeamien määrä on noussut jopa 900 prosenttia, ja laivoihin kohdistetut kyberiskut tuovat uhkakuvaksi esimerkiksi öljyvuodot.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/merenkulun-kyberiskut-rajahtavat-kasiin-eika-virustorjunta-auta-kiristyskeinona-voi-olla-rahtioljyn-vuodatus-mereen/2d21461c-d5ef-4ee0-a9e0-4a70a30aaf4c

Kategoria Ajankohtaista