Kyberturvallisuuskuukausi on taas täällä!

Lokakuu on Euroopan — ja Yhdysvaltojen — kyberturvallisuuskuukausi. Tänä vuonna kuukausi on erityisen tärkeä, sillä koronavirustilanne on siirtänyt valtavan määrän ihmisiä etätöihin ja pakottanut organisaatiot ottamaan digitaalisia työkaluja ja menetelmiä käyttöön nopealla aikataululla.

Kuukausi sisältää erilaisia tapahtumia, puheenvuoroja ja tietopaketteja kyberturvallisuuden parantamiseen liittyen, sekä organisaatioille että yksityishenkilöille. Suosittelen seuraamaan esimerkiksi Kyberturvallisuuskeskuksen viestintää aiheesta.

Tietoturvatietoisuuden kasvattaminen on työtä jonka hyödyt näkyvät pitkässä juoksussa meidän kaikkien eduksi. Siksi kampanjointi on tärkeää. Toisaalta on tärkeää myös jatkuvasti pyrkiä kehittämään omaa osaamistaan, sekä pohtia miten työpaikalla voitaisiin pyrkiä yhä turvallisempaan toimintaan. Käytä siis hetki miettiäksesi, onko jotain missä voisit kenties auttaa levittämään tietoisuutta kyberturvallisuudesta, tai onko nyt korkea aika päivittää omaa tai oman työpaikan osaamista ja tietoisuutta aiheesta.

Entä miten Leijona Security huomioi kyberturvallisuuskuukauden? Tavallisen työn ohella kyberturvallisuuskuukauden kampanja on ilmaiset kyberturvavartit, jotka antavat mahdollisuuden varata kahvitauon mittaisen hetken päivästä kyberturvallisuuskeskusteluun allekirjoittaneen kanssa. Ajan voi käyttää konsultointiin halutusta aiheesta, kyberturvallisuudessa askarruttavien kysymysten esittämiseen tai muuten vain ajatusten vaihtoon aiheesta. Kyberturvavartin voi varata alta, ja se ei sido mihinkään. Käytä siis mahdollisuus hyödyksi.

Mukavaa kyberturvallisuuskuukautta!

Joonatan Kauppi

Kategoria Ajankohtaista